ABC News – Rritje e buxhetit të arsimit, ministrja: 5% është e parealizueshme në këtë fazë

“5% rritje është një kapërcim i madh dhe nuk e ka rritur asnjë vend në rajon. Eshtë thjesht e pamundur që të arrihet një rritje e tillë e buxhetit për arsimin sepse nuk është vetëm për arsimin e lartë. Jo vetëm për Shqipërinë, asnjë vend në rajon nuk e realizon në afat të shkurtër. Ajo që mund të bëjmë është të krijojmë një plan afatgjatë 10-vjeçar që të çojë në një rritje serioze dhe të mjaftueshme për arsimin e lartë”, ka deklaruar ministrja e arsimit gjatë një interviste.

http://abcnews.al/rritje-e-buxhetit-te-arsimit-ministrja-5-eshte-e-parealizueshme-ne-kete-faze/