ABC News – Luhatjet e temperaturave, mjekët: Më të riskuar bebet dhe fëmijët

Të dhënat zyrtare të siguruara nga BIRN dhe intervistat me mjekë dhe drejtues spitalesh tregojnë se maternitetet shqiptare kanë një mungesë të theksuar inkubatorësh dhe pajisjesh mjekësore të nevojshme për të trajtuar foshnjet e lindura para kohe. Një situatë e rënduar prej vitesh që po rrit në mënyrë alarmante vdekshmërinë foshnjore. Shifrat e vdekshmërisë foshnjore në Shqipëri janë ndër më të lartat në rajonin e Ballkanit.

https://www.reporter.al/bebet-vdesin-ne-maternitet-per-mungese-inkubatoresh/