Pikturo një ëndërr në sytë e tu

Xhemile

Asaj i pëlqen shumë piktura dhe në të ardhmen dëshiron të bëhet piktore ose arkitekte. Pikturon gjatë gjithë kohës, por pa lënë pas dore asnjëherë mësimet. Teksa vështron vizatimet e saj humbet në ëndrrat e një adoleshenteje që mundësinë e vetme për të kaluar kohën ka pakon e lapsave dhe ngjyrave dhe fletët e bardha; […]

Rinia për Rininë

OK

Fuqizimi i adoleshentëve dhe të rinjve me qëllim që ata të mund të ndërtojnë të ardhmen e tyre në Shqipëri, kërkon ndërhyrje të menjëhershme, shumëplanëshe dhe të mirëkoordinuara mes sektorëve të ndryshëm. Mbi të gjitha, programet dhe ndërhyrjet për të rinjtë kërkojnë që vetë ata të jenë pjesë e hartimit të tyre. Aktiviteti “Rinia për […]

Një grua e fortë si Liria

OK

Liria e kalon pjesën më të madhe të ditës në serën që me shumë mund ka ngritur pranë shtëpisë, si dhe duke u kujdesur për bagëtitë. Aty derdh gjithë energjitë, por edhe shqetësimet; aty bën plane se si të ndërtojë një të ardhme më të mirë për fëmijët e saj. Ditët e 42-vjeçares janë të […]