Jo më në rrugë!

DSC_0139

29.4%% e fëmijëve në Shqipëri raportojnë se janë të detyruar të punojnë për të siguruar të ardhura në familje. 1 vit më parë në rrethinat e Laçit tre djem, kur më i madhi prej tyre vetëm 12 vjeç dhe më i vogli 8 vjeç, dilnin çdo ditë në rrugë për të shitur cigare… (shiko historinë […]

Shqiptatja.com – “Zonjat që bëjnë Shqipërinë’, Arlinda Çausholli: Besoj me mendje e zemër, Shqipëria nuk është vendi për t’u braktisur, por për të jetuar

Si themeluese dhe udhëheqëse e Programit të suksesshëm të Komunikimit Fit For Future, një program komunikimi, zhvillimi personal, motivimi dhe bashkëveprimi qytetar, Arlinda përcjell rrymën e pozitivitetit tek moshat reja e më gjerë. Për Arlinda Caushollin nuk ka punë që s’bëhet, sepse çdo gjë sipas saj nis nga mendja, nga zemra dhe nga besimi se […]

Top Channel – Diskriminimi i fëmijëve me aftësi të kufizuara

ak

Edhe pse Shqipëria ka ratifikuar Konventën ndërkombëtare të të Drejtave të Personave me aftësi të kufizuara, edhe sot në vitin 2018 kësaj kategorie i shkelen të drejtat. Agustini rendit të drejtat që u shkelen bashkëmoshatarëve të tij, duke filluar që nga qasja për të marrë shërbime në institucione të ndryshme, e po ashtu punësimi, i […]

ABC News – Policia e Kosovës arreston 4 persona në veri të Mitrovicës për vrasjen e Ivanoviçit

policia

Katër persona janë arrestuar në veri të Mitrovicës nga policia e Kosovës. Ata dyshohen të jenë të përfshirë në vrasjen e politikanit Oliver Ivanovic. Menjëherë pas arrestimit të tyre në orët e para të mëngjesit serbët e veriut janë mbledhur në shesh, duke kërkuar lirimin e tyre. http://abcnews.al/policia-e-kosoves-arreston-4-persona-ne-veri-te-mitrovices-per-vrasjen-e-ivanovicit/