Tungjatjeta Emanuel!

19575363_597539747087842_8824072414666892419_o

Emanueli është fëmija i parë i Mirës. Ishte vetëm 3 muajsh kur u diagnostikua me encefalopati. Sot është 4 vjeç dhe për shkak të sëmundjes së rëndë nuk flet, nuk ecën, as ulur nuk qëndron dot… Mira tregon se çastet më të bukura janë ato kur ai e ndjek me sy dhe hera herës i […]

Tungjatjeta Bruna!

20248483_605910959584054_5754477259088146151_o

Bruna është shumë e dashur dhe miqësore. Ajo është mikesha me e shpeshtë e të gjithëve në lagje. Ata e duan shumë vogëlushen që i viziton e heshtur. Brunës i pëlqen shumë të luaj me fëmijët në lagje, me qenin që kanë pas shtëpisë dhe të mbledhë fruta në pemë. E gjetëm në ulur në […]

“Mami, po unë pse nuk eci?”

20394724_10210116373652962_638571792_o

“Mami, po unë pse nuk eci?”- kjo është pyetja më e shpeshtë që Arta i bën të ëmës, Florinës. Arta është 7 vjeçe dhe mund të ecë vetëm nëse mbahet tek mami. Kur mami nuk është ajo duhet të tërheqë këmbët në tokë. Arta sybukur, ishte vetëm 2 muajshe e gjysmë kur kaloi temperaturë të […]

Tungjatjeta Ardian!

20196656_10210054590388419_2028368379_o

Ardiani është 8 vjeç e gjysmë, jeton në një fshat të Librazhdit dhe është më i vogli i tre fëmijëve të Nexhmijes. Fjala e tij e parë dhe e vetme ishte për mamanë e tij. “Ma” – i tha ai. Por pasi mbushi një vjeç gjithçka ndryshoi. Ardiani nuk foli më asnjë fjalë, dhe nisi […]

“Mësova të eci në rrugën time”

20148751_10210044769702908_959063593_o

Në Skroskë të Librazhdit, jeton Alesia. 9-vjeçarja, lindi me paralizë cerebrale. Por kjo nuk e ka penguar të jetë e para e klasës, apo të shkëlqejë në orën e matematikës. E ëma,  Zhaneta, e merr çdo mëngjes në shpinë dhe bashkë përshkrojnë rrugën e gjatë prej 40 minutash deri në shkollë. Kur bie zilja, të […]