“…në vend të gjysheve që nuk njoha kurrë.”

anxhela foto ok

“Familja ime arrin të na sigurojë vetëm nevojat krysore, por  prindërit e mi do të sakrifikonin gjithçka për të na mbështetur në vazhdimin e shkollës së lartë. Ditët e fundit kam filluar të ndihem shumë e lumtur se kam arritur të realizoj ëndrrën, ose më mirë të them kam filluar të hedh hapat e parë […]

Leksion nga një 13-vjeçar

1_122

Periferitë e vendit nuk i ofrojnë shumë mundësi fëmijëve dhe të rinjve për të mësuar, argëtuar apo për tu angazhuar. Për shumë prej tyre, shkolla është i vetmi vend jashtë shtëpisë ku takojnë njerëz të rinj apo mësojnë gjëra të reja*. Ashtu është edhe për Leonardin, 13 –vjeçarin që jeton në Durrës. Ai zgjohet herët […]