Top Channel – Të rinjtë që marrin zanat, fluks në shkollat profesionale, ulet mosha e kursantëve

Këtë vit shkollor, në 35 shkollat e arsimit profesional janë të regjistruar rreth 19 mije nxenes. Ky numer ka ardhur gjithmone ne rritje duke bere qe edhe mosha kryesore te jete ne 25-30 vjec ku ngarkesën kryesore e mbajnë kurset tradicionale, kuzhina, elektrike dhe rrobaqepësia. Qeveria pranon se niveli i të gjitha shkollave dhe kurseve profesionale nuk është i njëjtë për të ndërtuar raport me bizneset për praktikat profesionale. Ashtu sikurse pohon se nuk ofrohet arsim i lartë për profesionistët e rinj.

http://top-channel.tv/2018/04/29/te-rinjte-qe-marrin-zanat-fluks-ne-shkollat-profesionale-ulet-mosha-e-kursanteve/