Top Channel – Raporti i OKB-së, 10 mijë fëmijë viktima të luftërave

rr

Raporti vjetor “Fëmijët dhe Konflikti i Armatosur” nxjerr në pah se në vitin 2017, janë raportuar mbi 21,000 shkelje të të drejtave të fëmijëve, çfarë nënkupton një rritje të mprehtë nga një vit më parë, kur janë raportuar rreth 15,500 raste të tilla. Mbi 10,000 fëmijë janë vrarë ose plagosur në konfliktet e armatosura vitin e kaluar, ndërsa të tjerë janë përdhunuar, detyruar të shërbejnë si ushtarë ose janë marrë peng nga shkollat dhe spitalet, thuhet në një raport të Kombeve të Bashkuara.

http://top-channel.tv/2018/06/28/raporti-i-okb-se-10-mije-femije-viktima-te-lufterave/