Top Channel – Mungojnë 31.800 maturantë; Të rinjtë arsimohen më pak dhe emigrojnë më shumë

Në shkollat e gjithë vendit këtë vit janë regjistruar 31 mijë e 800 maturantë më pak. Arsyeja është se një pjesë e madhe e të rinjve janë larguar në emigrim bashkë me familjet, por sipas sociologëve ka rënë edhe dëshira për t’u arsimuar. Sociologët thonë se zgjidhja është të përmirësimi i kushteve ekonomike të familjeve shqiptare.

http://top-channel.tv/2018/11/20/mungojne-31-800-maturante-te-rinjte-arsimohen-me-pak-dhe-emigrojne-me-shume/