Top Channel – Fermerët e Korçës zgjedhin bimët medicinale kundrejt kulturave tradicionale

Rajoni juglindor është duke u orientuar gjithnjë e më tepër drejt kultivimit të bimëve medicinale, ndërkohë që sa vjen e reduktohet sipërfaqja e kultivuar me prodhime tradicionale. Fermerët e fushës së Korçës tregojnë se tregu më i sigurtë, por edhe fitimet më të mëdha ndërkohë që kostot më të ulëta i bëjnë ata të zgjedhin këto kultura, duke braktisur dhe duke lënë mënjanë prodhime si gruri, qepa, patatja

http://top-channel.tv/2018/06/26/fermeret-e-korces-zgjedhin-bimet-medicinale-kundrejt-kulturave-tradicionale/