RTK – Banorët shqiptarë në veri, jetojnë në kushte të rënda ekonomike

Banorët shqiptarë në veri të Kosovës jetojnë në kushte të rënda ekonomike. Ata jetojnë në fshatra të izoluara dhe me pak mundësi për punësim. Ata ndihen të zhgënjyer dhe thonë se janë lodhur duke pritur me shpresë se një ditë do të bëhet më mirë. Sipas tyre, kjo gjendje nuk është e rastësishme por e planifikuar në mënyrë që edhe këta pak banorë shqiptarë të largohen nga ajo zonë.

http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=302375