Reporteri

Reporteri

You are here

Reporteri është blogu ku të rinjtë nga zona dhe komunitete të ndryshme të Shqipërisë ndajnë mendime dhe sjellin në vëmendje çështje që i shqetësojnë.Ata jetojnë në qytete dhe fshatra të largëta të Shqipërisë, por janë të bashkuar në qëllimet e tyre.


Përmes shkrimeve dhe fotove të ndryshme, ata na njohin me Shqipërinë e tyre; me nevojat dhe shqetësimet që kanë adoleshentët dhe të rinjtë. Nuk janë ende profesionistë, por janë të vërtetë dhe përcjellin shumë energji e pasion përmes shkrimeve të tyre që na bëjnë të shohim realitetin me sytë e të rinjve. Gazetarët e mirënjohur Fatos Baxhaku, Monika Stafa, Elira Canga, Armand Mero dhe jo vetëm kanë qenë disa prej trajnuesve të të rinjve.Nga Eranda, Elbasan/ "Fëmijë pa festa"

12/ 07/ 2018

Jemi në epokën e zhvilimit dhe të teknologjisë por fatkeqësisht ka ende njerëz që flenë me barkun bosh e që s'kanë mundësi për arsimim.

Më Shumë

Nga Armando, Dibër/ "Një jetë normale për Luisin"

6/ 07/ 2018

Kur vjen në jetë një fëmijë, në mesin tonë shtohet një ëngjëll, lind një buzëqeshje... Është një gëzim i madh për familjen dhe mbi të gjithë për nënën e tij.

Më Shumë

Nga Erigerta, Lezhë/ “Ishim mirë, kur ishim keq”

5/ 07/ 2018

Ishin vitet ’80. Sjell ndër mend rrugën e asfaltuar të fshatit Torovicë, me vija të bardha dhe të gjithë sinjalistikën me parametrat e nevojshme,18km larg qytetit të Lezhës”. E gjithë fëmijëria e mamit, kujtimet lidhen me rrugën e gjelbëruar nga plepat e gjatë, që lëshonin hije në të gjithë gjatësinë e saj. Rruga është JETA, arterie zhvillimi për vendin.

Më Shumë

Nga Ina, Korçë/ "Një rreze për të ardhmen"

5/ 07/ 2018

Jashtë fryn një erë drithëruese e shtresa e dëborës sa vjen e rritet. Dritaret janë pa xhama dhe i ftohti depërton në të gjithë godinën dykatëshe. Nëpër klasa nuk ka sisteme ngrohjeje. Nxënësit dridhen nga i ftohti, duart i kanë akull e nuk shkruajnë dot. Shalli dhe kapuçi nuk i ngrohin dhe asgjë nuk u vjen në ndihmë.

Më Shumë

Nga Vaskë dhe Joan, Korçë/ "Braktisja e shkollës nga fëmijët romë"

5/ 07/ 2018

Nga raportimet e bëra në vitin 2015 nga një iniciativë e nxënësve dhe mësuesve të shkollës “Bardhyl Pojani” në Pojan, rreth 70% e fëmijëve të komunitetit rom në fshatin Pojan po largohen gjithmonë edhe më tepër nga ambientet e shkollës duke sjellë vështirësi në integrimin e tyre në shoqëri.Në fshatin Pojan të rr

Më Shumë

Nga Laura, Dibër/ "Me lot në sy"

4/ 07/ 2018

U quajt Fitore, por s’pati asnjë të tillë në jetë! Sytë e një vajze të vogël, të cilët shihnin përtej ëndrrave dhe aspirateve, sytë e një vajze që qeshin sa herë shikojnë fëmijët e tjerë tek luajnë, edhe pse e di mirë se pas kësaj buzeqshjeje fshihen gishtat drejtuar asaj, duke e mënjanuar nga të gjithë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Soni
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Ardiani
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Alesia
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Emanueli
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni