Reporter.al – Samiti: Lufta ndaj diskriminimit, e vetmja mënyrë për zhvillimin e komunitetit rom në Ballkan

Western-Balkans-Roma-Summit6-600x400

Diskriminimi dhe moszbatimi i planeve qeveritare për integrimin e komunitetit rom në shoqëri, cilësohen si sfidat kryesore nga Samiti i Romëve të Ballkanit Perëndimor. Samiti dy-ditor i Romëve të Ballkanit Perëndimor, i cili u çel të mërkurën në Prishtinë, tërhoqi vëmendjen ndaj sfidave të përditshme të komunitetit rom në rajonin e Ballkanit dhe bëri thirrje për përshkallëzim të luftës ndaj diskriminimit nga ana e qeverive, si mënyra e vetme që do të sjellë përmirësimin e jetesës për romët e margjinalizuar.

https://www.reporter.al/samiti-lufta-ndaj-diskriminimit-e-vetmja-menyre-per-zhvillimin-e-komunitetit-rom-ne-ballkan/