Reporter.al – Dy institucionet kyç të drejtësisë startojnë punën, KLGJ dhe KLP zgjedhin kryetarët

Anetaret-e-KLGJ-600x376

Këshilli i Lartë Gjyqësor dhe Këshilli i Lartë i Prokurorisë janë dy institucionet kyç në arkitekturën e re të sistemit të drejtësisë në vend, të cilat do të drejtojnë sistemin gjyqësor dhe atë të prokurorisë, duke i hapur rrugën zgjedhjes së Prokurorit të Përgjithshëm dhe gjyqtarëve dhe prokurorëve të SPAK. Partia Demokratike e kundërshtoi zgjedhjen e Gent Ibrahimit në krye të KLP, duke e cilësuar këtë si kapje politike të organit të ri të qeverisjes së prokurorisë. Duke përmendur lidhjen familjare të Ibrahimit me ish-ministren Kodheli.

https://www.reporter.al/dy-institucionet-kyc-te-drejtesise-startojne-punen-klgj-dhe-klp-zgjedhin-kryetaret/