Emergjenca

Emergjenca

You are here

Programi i emergjencave humanitare ka si qëllim të ndihmojë komunitetet nga fatkeqësite civile dhe katastrofat humanitare.

Nevoja për ndërhyrje

Shqipëria është vendi më i rrezikuar në Europë nga fatkeqësitë natyrore si dhe nga ato të shkaktuara nga dora e njeriut. Ato janë nga më të ndryshmet, të tilla si: përmbytjet, tërmetet, rrëshqitjet e tokës, epidemitë, zjarret në pyje etj. Sipas raport studimit të riskut botëror për vitin 2016, Shqipëria renditet e 40-ta nga 171 vende të botës, për rrezikun ndaj fatkeqësive natyrore. Madje më mirë se vendi ynë paraqiten vende si Afganistani, Sudani dhe Uzbekistani.

Qasja programatike

Përpara se fatkeqësitë të ndodhin, ne punojmë me fëmijët, familjet, strukturat qeverisëse që të zvogëlojnë rrezikun dhe cenueshmërinë ndaj fatkeqësive. Gjatë emergjencave, punonjësit tanë janë në tërren duke ndihmuar familjet me ndihma humanitare duke u dhënë përparësi fëmijëve, veçanërisht atyre që janë më në nevojë. Ndërhyrjet tona janë në bashkëpunim të ngushtë me autoritetet vendore dhe organizatat humanitare. Pas emergjencës, ne vazhdojmë të ndihmojmë komunitetet që të rindërtojnë të ardhmen e tyre postemergjencë. Konkretisht, programi synon të përfshijë komunitetin në hartimin e planeve parandaluese dhe në përballimin efektiv të fatkeqësive civile.

Përgjigjet në emergjencat e dimrit 2016-2017

Përgjatë gjashtë muajve të fundit në vendin tonë, brenda një periudhe të shkurtër, ndodhën dy emergjenca njëra pas tjetrës, përmbytjet në fundvitit-in 2016 dhe dimri i ashpër në fillim të 2017. Rreshjet e dendura shkaktuan situata përmbytjesh në disa zona e qytete të banuara. E ndërsa komunitetet ende nuk kishin marrë veten plotësisht nga dëmet e përmbytjeve, muaji janar, e gjeti pjesën më të madhe të vendit të mbuluar nga dëbora dhe nën efektin e temperaturave ekstreme nën zero, deri -26 gradë në fshatrat të Dibrës, ku vështirësitë qenë të mëdha. Në të dyja situatat e emergjencës, World Vision, në bashkëpunim të ngushtë me autoritetet lokale, ofroi ndihmë me (pako ushqimore, veshje, batanije, shtretër, dru zjarri, etj) për më shumë se 530 familje në nevojë në Dibër, Korçë, Librazhd, Elbasan, Lezhë, Kurbin, Durrës dhe Tiranë.

Tungjatjeta.al

 
Bruna
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Irena
Shqipëri
Elvani
Librazhd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Emergjenca

Aureli është 9 vjeç dhe jeton në fshatin Erebarë të Dibrës së bashku me familjen e tij.

14-01-19

Rreth 600 familje janë përmbytur nga rreshjet e ditëve të fundit vetëm në Bashkinë e Kamzës.

06-12-17

Para 15 vitesh, Adriatiku u largua nga qyeteti i tij i lindjes, Burreli, për tu vendosur në zonën e Bathores në Tiranë.

01-01-17

Arkida, 7 vjeçe, jeton në Milot, në veri të Shqipërisë. Familja e saj përbëhet nga prindërit dhe vëllai më i madh. Ata jetojnë në kushte shumë të vështira.

11-11-16

Në orët e para të mëngjesit të së mërkurës, Liljana ka rrëmbyer me shpejtësi dy fëmijët e saj të vegjël, dhe ka dalë në oborr.

10-11-16

Pages

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni