Ora News – “Fëmijët autikë dhe me sindromën Down mësim në shkollat publike “

32 shkolla publike në Tiranë janë të hapura për të mësuar fëmijët me nevoja të veçanta që përfshijnë sindromën doën dhe çrregullime të spektrit autik. Janë 64 mësues mbështetës në gatishmëri gjatë këtij sezoni veror, ndërsa drejtorja e DAR Tiranë, Arjola Byzyka, ka projekt krjimin e klasave burimore, ambient të posaçëm për fëmijët me nevoja të veçanta që kanë vështirësi në të nxënë dhe që përfshijnë çrregullime të spektrit autik dhe sindromin Down. Ata asistohen nga mësues mbështetës, që vetëm për Tiranën janë 64 të tillë, qe bëjnë edhe punën e logopedistit sipas nevojave që kanë fëmijët.

http://www.oranews.tv/article/femijet-autike-dhe-me-sindomin-down-mesim-ne-shkollat-publike