Opinion.al – Çdo 1$ i shpenzuar në fëmijërinë e hershme, kursen 7$ për riedukimin e tij

14 % e parave publike në SHBA, shkon në edukimin për fëmijërinë e hershme. Sipas të njëjtit studim, theksohej se për çdo 1$ i investuar në fëmijërinë e hershme, kursen 7$ për riedukimin dhe efektet kriminale. Studimi tregon se në SHBA është provuar se sa më shumë të investohet në fëmijërinë e hershme, aq më pak shpenzon shteti në të ardhmen.

http://opinion.al/cdo-1-i-shpenzuar-ne-femijerine-e-hershme-kursen-7-per-riedukimin-e-tij/