Monitor – Shtëpitë e dyta apo të treta mund t’i jepni me qira “tek bashkia” për familjet në nevojë, çfarë parashikon ligji

apartamente_brenda_unaze

Nëse keni një shtëpi të dytë apo të tretë dhe doni ta jepni me qira të sigurt për të paktën 3 vjet, përveç mundësive të tregut një alternativë është edhe ajo që ofron ligji “Për strehimin social” i miratuar së fundmi në Parlament. Konkretisht në nenin 23 të këtij ligji lakohet termi i “pronarit social” një status që mund ta përfitojë çdo subjekt publik apo privat që vë në dispozicion banesa për ti dhënë me qera tek familjet në nevojë.

http://www.monitor.al/shtepite-e-dyta-apo-te-treta/