Monitor – Raporti KLSH për arsimin e lartë: Tarifat e shkollimit nuk bazohen në kosto dhe kushtet social ekonomike te vendit

arsimi-profesional-1_opt-300x199

KLSH ka konstatuar se fondet buxhetore për arsimin janë të ulëta, ligji për arsimin i vitit 2015 është i mirë, por nuk zbatohet, modeli i pranimit në universitete nuk është i duhuri, ndërsa kurrikulat janë teorike dhe larg nevojave reale. KLSH ka sjellë në vëmendje dhe modelin gjerman të universiteteve, ndër më të mirët e botës, i cili në pjesën më të madhe ofrohet falas. “Financimi i arsimit të lartë në Shqipëri dhe produktet e këtij financimi vijojnë të mbeten çështje të parregulluara, kaotike, pa një model të qartë zhvillimi dhe larg realitetit europian ku aspirojmë të shkojmë”, ishte qasja që shoqëroi auditimin.

http://www.monitor.al/raporti-klsh-per-arsimin-e-larte-tarifat-e-shkollimit-nuk-bazohen-ne-kosto-dhe-kushtet-social-ekonomike-te-vendit/