Monitor – Indeksi i UN: Gratë shqiptare me pengesa në lirinë e votës, si zgjedhëse ashtu edhe kandidate

gender-gap

Gratë shqiptarë kanë pasur kufizime në lirinë e tyre të votës, si dhe vijojnë të hasin steriotipe gjinore në të qenurit përfaqësuese në politike. Ky përfundim ka dalë nga Indeksi kombëtar i pjesëmarrjes së grave në zgjedhje, i kryer nga UN Woman.

http://www.monitor.al/200449-2/