Monitor – Flukset migratore në 10-mujor: Rriten kalimet e emigrantëve përmes rrugës në Shqipëri

flukset-migratore-768x593 (1)

Në tetor, rreth 16 000 kalime të paligjshme kufitare janë zbuluar në rrugët kryesore të migracionit në BE. Sa i përket Shqipërisë, vijon të jetë udhë kryesore kalimi emigrantësh, madje, sipas Frontex, ka pasur rritje fluksi në muajin korrik. Rruga paralele nëpërmjet Shqipërisë, Malit të Zi dhe Bosnjës dhe Hercegovinës ka parë rritje të presionit migrator.

http://www.monitor.al/flukset-migratore-ne-10-mujor-rriten-kalimet-e-emigranteve-permes-rruges-ne-shqiperi/