Monitor – 33% e shqiptarëve mendojnë se mund të bien në varfëri; pabarazia po thellohet

pasurit-e-te-varferit

Banorët e Shqipërisë mendojnë se kanë më shumë mundësi që tëbien në varfëri në krahasim me shtetet e tjera të rajonit, ndërkohë qëndihen edhe më të përjashtuarit në shoqëri për shkak të situatës sëtyre ekonomike. Sa më i varfër të jesh në Shqipëri, aq më shumë ndihesh i nënçmuar nga shoqëria. 17% e të anketuarve shqiptarë pohojnë se ndihen të përjashtuar nga shoqëria, sërish më e larta në rajon dhe 15% pohojnë se i shohin si inferior për shkak të situatës së tyre me të ardhurat dhe punën.

http://www.monitor.al/33-e-shqiptareve-mendojne-se-mund-te-bien-ne-varferi-pabarazia-po-thellohet/