Shkrime

Shkrime

You are here

Sa shumë dashuri në një kromozom më tepër...

3/ 12/ 2015

Saimiri është një djalë 11 vjeçar nga fshati Qukës i Librazhdit. Ai jeton me mamanë Violetën, babin Bujarin, gjyshen dhe dy motrat e tij më të mëdha. I qeshur, i dashur dhe shumë miqësor, sapo e takon të bën menjëherë për vete. Sa pak duhet që të marrësh një përqafim të ngrohtë nga Saimiri, por jo aq pak për t’u shkëputur prej tij.

Më Shumë

Fëmijët, ambasadorë të të drejtave të fëmijëve

3/ 12/ 2015

Bela* nuk qëndron kurrë me ne, edhe pse mësojmë në të njëjtën klasë. Djemtë e vënë shpesh në lojë sepse ajo është e varfër. Çdo ditë të martë shkon për të shitur qirinj në kishë për të siguruar jetesën. Ne vazhdojmë shkollën normalisht. Edhe pse është 12 vjeçe, familja detyrohet ta dërgojnë Belën të punojë.

Më Shumë

Angazhimi në luftën kundër trafikimit vazhdon

23/ 11/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

World Vision në Shqipëri dhe Ministria e Punëve të Brendshme, të premten më 20 Nëntor me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve rikonfirmuan angazhimin e tyre për intensifikimin e masave parandaluese ndaj trafikimit të fëmijëve në mbrojtje të fëmijëve në Shqipëri duke nënshkruar një memorandum mirëkuptimi për këtë qëllim.

Më Shumë

Të rinjtë qytetarë aktivë

12/ 08/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Nën moton “Angazhimi qytetar i të rinjve” në 12 gusht, Dita Ndërkombëtare e Rinisë, me qindra të rinj nga Shqipëria organizuan aktivitete të ndryshme në ndihmë të komuniteteve të tyre. Rreth 250 të rinj, nga Elbasan dhe Librazhdi, pastruan zonën turistike të Gjinarit në Elbasan.

Më Shumë

"Unë nuk i godas më fëmijët e mi"

16/ 07/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Një jetë e ndarë mes rrugës dhe shtëpisë, nëse shtëpi mund të quhet ajo me vetëm disa dërrasa, hekura, teneqe, lecka të mbledhura bashkë me shumë mund, herë të gjetura në mbeturina e herë të marra hua. Skamja e ka privuar Gertën nga shumë nevoja të jetës së përditshme. Por, ajo është vetëm një nga shumë anëtarët e komunitetit rom, që sikurse ajo, kanë njohur vetëm privim.

Më Shumë

Sponsorizimi është përkujdesje dhe frymëzim

7/ 01/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Miqësia e tyre filloi para një viti përmes letrave. Dhe, ndonëse jetojnë larg njëri-tjetrit e flasin gjuhë të ndryshme, e dinin se ishte e thënë që të bëheshin miq. Kjo s’është historia e një miqësie të zakonshme, por e një miqësie të veçantë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Selma
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Jasmina
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Donaldi
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Sara
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
 • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
  P.O.Box 1725, Tirana, Albania
 • Tel: +355 4 2419601
 • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni