Shkrime

Shkrime

You are here

Limani, aktivisti për të drejtat e fëmijëve

3/ 03/ 2022

Po mësoj, po trajnohem, po përgatitem që sot të jem zëri i madh i fëmijëve të vegjël dhe nesër të jem i riu, qytetari aktiv, i përgjegjshmi dhe lideri i një komuniteti me problematika të mëdha por me një dëshirë për t’u përmirësuar dhe rimëkëmbur,”- kështu thotë Limani 16 vjeçari aktiv, pjesë e grupit “Impact” me të rinj në zonën e Kamzës.

Më Shumë

Për të drejta, mundësi dhe trajtim të barabartë

2/ 03/ 2022
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

“Më prek shumë varfëria. Ndjehem keq kur shoh bashkëmoshatarë të mi që nuk plotësojnë dot nevojat bazë. Bota është shumë e padrejtë. Jo të gjithë kanë mundësi të vishen mirë, të hanë shëndetshëm dhe të shkollohen,” - na tregon Dorthi nga Korça, me një dhembshuri që i lexohet lehtë në fytyrë.

Më Shumë

Nisma që ndryshoi një komunitet

2/ 03/ 2022
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Sara nga Shkodra na tregon se vetëm pak muaj më parë iu krijua për herë të parë mundësia të punonte me një kompjuter në shkollën e saj. 

Më Shumë

Savina, “arkitektja” e të drejtave të grave dhe fëmijëve

1/ 03/ 2022
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Në një prej klasave të shkollës ku mëson Savina, ajo që të tërheq më shumë vëmendjen janë disa piktura. Të bukura, plot jetë, por edhe të punuara me shumë dashuri, këto piktura shprehin identitetin e zonës. Idea e parë që të krijohet teksa i vështron është se mund të jenë vepra të një piktori profesionist. Në fakt, disa nga pikturat më të arrira janë të Savinës.

Më Shumë

Edmondi nga Maliqi ia del pas operacionit

28/ 02/ 2022

Qëkur jam kthyer nga jashtë kam patur vetëm një mision: të kujdesem për veten që të mos mbetem i paralizuar si gjyshi im”, - këto janë fjalët e para që na tha Edmondi 36 vjeçari nga Maliqi i cili me besim dhe kurajo ka arritur t’ja dale mbanë që sot të lëvizë me paterica. Ai është martuar  në moshë fare të re me Ornelën, gruan e tij, dhe sot ata gëzojnë 3 fëmijë.

Më Shumë

Melinda - Kur guri “nuk rëndon” në vend të vet

25/ 02/ 2022

Melinda është një nga të rinjtë e blogut “Reporteri” në qytetin e Shkodrës. Prej 5 vitesh ajo angazhohet për të trajtuar tema dhe çështje të rëndësishme që i shqetësojnë të rinjtë në komunitetet ku jetojnë.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Oligerta
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Juliani
Librazhd
Arjani
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Altin
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Sara
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
 • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
  P.O.Box 1725, Tirana, Albania
 • Tel: +355 4 2419601
 • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni