Gazeta Shqiptare – Alarmi, talasemikëve u hiqen 2 barna kryesore nga rimbursimi

talasemike

Lista e re e barnave të rimbursueshme për 2018-ën ka lënë jashtë medikamentet që përdoren për trajtimin e talasemisë. Alarmi ngrihet nga Shoqata e Talasemikëve dhe Onko-hemoglobinopative të Shqipërisë, të cilët bëjnë me dije se janë hequr nga rimbursimi dy ilaçe të rëndësishme. Ndërkohe nuk ka një numër të saktë të personave që janë talasemikë dhe mungesa e gjakut është një problem i vazhdueshëm.

http://www.gsh.al/2018/05/12/alarmi-talasemikeve-u-hiqen-2-barna-kryesore-nga-rimbursimi/