Balkan Insight – Nxënësit e shkollave boshnjake fitojnë çmimin për luftën ndaj ndarjes etnike

Pupils_Jajce_640_N1

Një grup nxënësish që kanë protestuar në 2016 dhe 2017 kundër ndarjes së propozuar të fëmijëve boshnjakë dhe kroatë në një shkollë në qytetin e Jajcës në Bosnjën qendrore, do të jepet çmimi Max van der Stoel në nëntor të këtij viti nga OSBE. Disa shkolla në Bosnjë dhe Hercegovinë veprojnë në një model “dy shkolla nën një çati”, në të cilën nxënësit boshnjakë dhe kroatë ndjekin të njëjtat shkolla, por mbahen të ndarë nga njëri-tjetri dhe mësojnë nga tekstet e ndryshme ose krijohen shkolla të ndara sipas grupeve etnike.

http://www.balkaninsight.com/en/article/pupils-from-bosnia-win-max-van-der-stoel-award-07-19-2018