ABC News – Samiti BE-Ballkan në Londër: Në fokus ekonomia, arsimi dhe siguria

“Zhvillimi ekonomik, arsimi dhe siguria kanë qenë shtyllat e ditës së parë të samitit të ministrave të Jashtëm të BE-së dhe Ballkanit, mbajtur në Londër. Polonia, që merr presidencën e radhës së Unionit, por edhe Gjermania kanë nënvizuar rëndësinë që ka për bllokun integrimi i vendeve të Ballkanit. Tre boshtet kryesore të takimit ishin: nxitja e rritjes ekonomike në Balkan përmes mbështetjes së tregut ekonomik rajonal dhe ndihmës për bizneset e vogle dhe të mesme, siguria ligjore dhe migracioni, si dhe mbështetja e shkollimit dhe punësimit të të rinjve”.

http://abcnews.al/samiti-be-ballkan-ne-londer-ne-fokus-ekonomia-arsimi-dhe-siguria/