HISTORI SUKSESI – PROJEKTI RE-IN-VEST

Postuar: 4/04/2023 Që nga marsi i vitit 2019, World Vision Albania në bashkëpunim me Fondacionin “Fryma e Dashurisë” (FFD/DA) zbatojnë projektin RE-IN-VEST- Riintegrimi i të rikthyerve, investimi për ta në Shqiperi, në 10 bashki të vendit. Ky projekt mbështetet nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (Bundesministerium für ëirtschaftliche Zusammenarbeit und Entëicklung, BMZ) […]

Jeta mes mjaltit e diellit/ Kur ndihma vlen për të gjetur vetveten

MicrosoftTeams-image (208)

Në një fshat të thellë të Mirditës, mbi një kodër të butë gjendet banesa e Palit. Ajo është e veshur e gjitha me tulla të kuqe dhe duket një shtëpi mikpritëse dhe e ngrohtë. Dielli nuk mungon asnjëherë në ballkonin e tij pasi ai vend është plot dritë. Në bahçen përballë ka të rreshtuara dhjetëra […]

Kurbin – Frankufurt – Kurbin / Ndihma që vjen kur ti di se çfarë do

Foto00002

Si në një film neorealist, një furgon i bardhë shëtit fshatrave të Kurbinit duke shitur rroba. Në kohërat e modës së shpejtë, të gjithë duan të vishen, sipas mundësive, dhe furgoni dërgon dhe në fshatrat më të thellë mall “të mirë e të lirë”. Personazhi brenda në furgon, Dardani, jeton në Kurbin dhe, pavarësisht se […]

Terapi dhe argëtim për fëmijët me aftësi ndryshe

Foto00024

Në një terren fushor me ndërtime të çrregullta, në Bathore, ku popullsia është shtuar dukshëm vitet e fundit, në katin e sipërm të një ndërtese dy-katëshe gjendet një  Qendër për Shërbime e cila ofron ndihmë për fëmijët të cilët kanë probleme me zhvillimin e aftësive të tyre.  Irena është psikologe. Një pjesë e familjes së […]