Përzgjidhen 8 projekt-idetë më të mira të të rinjve shkodranë në fushën e turizmit

You are here

  • 27-05-22 |

Përzgjidhen 8 projekt-idetë më të mira të të rinjve shkodranë në fushën e turizmit

Përgatitja e çokollatave artizanale me amballazhim të personalizuar, gatime tradicionale, punime artizanale, ëmbëlsira të freskëta në zonën e Gucisë, apo një mini-bar që ofron pije freskuese dhe fruta  ishin disa prej 14 projekt-ideve në fushën e turizmit të prezantuara nga të rinj e të reja shkodranë në një aktivitet mes miqsh, përfaqësuesish të Bashkisë Shkodër, mësues dhe përfaqësues nga organizata lokale në mjediset e shkollës “Hamdi Bushati” në Shkodër.

“Jam shumë e emocionuar kur mendoj që në të ardhmen do të hap një biznes dhe do të kthej pasionin tim në profesion. Ideja për të hapur një start-up me ëmbëlsira tradicionale që do i përgatis vetë, u vlerësua nga juria dhe u shpall fituese. Aktivitetet dhe bisedat me grupin më kanë nxitur të ndez shkëndijën e kësaj ëndrre ndërsa trajnimet më kanë ndihmuar ta hedh në letër këtë projekt-ide dhe ta prezantoj para jurisë që besoi tek unë,” – Ermela, 18 vjeç nga Shkodra.  

8 prej projekt-ideve më të mira u përgjodhën fituese dhe do të mbështeten për të nisur një start up në fushën e turizmit, duke bërë kështu konkrete ëndrrën e këtyre të rinjve.

Ide, risi, inovacion por edhe traditë në fushën e turizmit ishin disa elementë të projekteve të prezantuara nga të rinjtë. Disa prej tyre përgatitën projekte individuale kurse të tjerë u organizuan në grupe.

Këta të rinj dhe të reja janë pjesë e 50 nxënësve të shkollës “Hamdi Bushati” të angazhuar në projektin “Rrugët e Zhvillimit të karrierës, përgatitja e të rinjve nga Shqipëria dhe Mali i Zi për mundësi karriere në sektorin e turizmit”. Më herët ata janë trajnuar mbi gjenerimin e ideve dhe mënyrën se si të shkruajnë një projekt biznesi konkurues në fushën e turizmit.

Propozimet u paraqitën përpara një komisioni të përbërë nga përfaqësues të Bashkisë Shkodër, përfaqësues nga zyra e punës, përfaqësues nga biznesi por edhe ish nxënës dhe drejtues të shkollës. Një ndër kriteret vlerësuese të komisionit ishte mundësia për ta bërë realitet projekt-idenë.

“Këtë eksperiencë e shoh si përgatitje për sipërmarrjen time. Duke nisur me gjëra të vogla, me kalimin e kohës kam besimin që do të arrij tek të medhatë. Në trajnimet ku kam qenë pjesë kam marrë formimin dhe përvojën e duhur rreth start up-ve,”  - Juledi, 18 vjeç, Shkodër.

Këto projekt-ide synojnë t’iu mundësojnë të rinjve gjenerinim e të ardhurave nëpërmjet shitjes së produkteve të realizuara prej tyre ose nëpërmjet hapjes së një startup-i. 8 projekt-idetë e shpallura fituese do të mbështeten financiarisht nga projekti duke siguruar materialet e nevojshme për t’i ndihmuar të rinjtë në realizimin e minibiznesit të tyre.

“Mbështetja e të rinjve për hapjen e një biznesi, është padyshim shumë pozitive. Rinia është e ardhmja, dhe me nisjen e një sipërmarrje të tillë, secili prej tyre, e sheh të ardhmen në vendin e tij, - Valdo Dibra, përfaqësues biznesi dhe anëtar jurie.

“Rrugët e Zhvillimit të karrierës, përgatitja e të rinjve nga Shqipëria dhe Mali i Zi për mundësi karriere në sektorin e turizmit” është një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian nëpërmjet programit IPA II, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale (CFCU) e Malit të Zi dhe zbatohet nga World Vision Albania në partneritet me organizatën Horizonti i Ri, Institucioni Publik Shkolla e mesme e kombinuar “Vëllazërim Bashkim” në Ulqin dhe shkollën “Hamdi Bushati” në Shkodër.

Tungjatjeta.al

 
Leonora
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Oligerta
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Gabriela
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Bruna
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

empty

Na Ndiqni