Shkrime

Shkrime

You are here

Fëmijët, ambasadorë të të drejtave të fëmijëve

3/ 12/ 2015

Bela* nuk qëndron kurrë me ne, edhe pse mësojmë në të njëjtën klasë. Djemtë e vënë shpesh në lojë sepse ajo është e varfër. Çdo ditë të martë shkon për të shitur qirinj në kishë për të siguruar jetesën. Ne vazhdojmë shkollën normalisht. Edhe pse është 12 vjeçe, familja detyrohet ta dërgojnë Belën të punojë.

Më Shumë

Angazhimi në luftën kundër trafikimit vazhdon

23/ 11/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

World Vision në Shqipëri dhe Ministria e Punëve të Brendshme, të premten më 20 Nëntor me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve rikonfirmuan angazhimin e tyre për intensifikimin e masave parandaluese ndaj trafikimit të fëmijëve në mbrojtje të fëmijëve në Shqipëri duke nënshkruar një memorandum mirëkuptimi për këtë qëllim.

Më Shumë

Të rinjtë qytetarë aktivë

12/ 08/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Nën moton “Angazhimi qytetar i të rinjve” në 12 gusht, Dita Ndërkombëtare e Rinisë, me qindra të rinj nga Shqipëria organizuan aktivitete të ndryshme në ndihmë të komuniteteve të tyre. Rreth 250 të rinj, nga Elbasan dhe Librazhdi, pastruan zonën turistike të Gjinarit në Elbasan.

Më Shumë

"Unë nuk i godas më fëmijët e mi"

16/ 07/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Një jetë e ndarë mes rrugës dhe shtëpisë, nëse shtëpi mund të quhet ajo me vetëm disa dërrasa, hekura, teneqe, lecka të mbledhura bashkë me shumë mund, herë të gjetura në mbeturina e herë të marra hua. Skamja e ka privuar Gertën nga shumë nevoja të jetës së përditshme. Por, ajo është vetëm një nga shumë anëtarët e komunitetit rom, që sikurse ajo, kanë njohur vetëm privim.

Më Shumë

Sponsorizimi është përkujdesje dhe frymëzim

7/ 01/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Miqësia e tyre filloi para një viti përmes letrave. Dhe, ndonëse jetojnë larg njëri-tjetrit e flasin gjuhë të ndryshme, e dinin se ishte e thënë që të bëheshin miq. Kjo s’është historia e një miqësie të zakonshme, por e një miqësie të veçantë.

Më Shumë

Fatjona lufton aftësinë e saj të kufizuar

5/ 01/ 2015
 • Autori: 
  Majlinda Karameta

Nuk do ta harroj kurrë atë ditë. Mbaj mend çdo detaj. Është dita që më ndryshoi jetën. Unë isha në shtëpi, duke luajtur me tullumbace. Papritur, tullumbaci më iku nga duart. Nuk doja që të ikte prandaj vrapova për ta kapur, por nuk mundesha. Tullumbaci fluturoi lart në qiell dhe unë rashë nga shkallët.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Fjorida
Librazhd
Arta
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Soni
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Donaldi
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Alesia
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
 • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
  P.O.Box 1725, Tirana, Albania
 • Tel: +355 4 2419601
 • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni