Ndërtojmë ura, shembim mure

fc7f123c-9b83-45bc-91a4-f74209cb8e4b (1)

Historia e Arielës është shumë e veçantë. Sot është një aktiviste për të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në komunitetin e saj. Megjithatë rruga deri në këtë moment nuk ka qenë pa sfida, por edhe ringritje pas situatave të vështira. Ajo është diagnostikuar që në moshë të hershme me autizëm fëminor, por kjo nuk […]

Rrugëtimi i Eriseldit në zhvillimin e karrierës

eriseldi 1

Erilseldi sapo ka përfunduar vitin e tretë në shkollën e mesme profesionale “Hamdi Bushati” në Shkodër dhe në shtator do të rikthehet në bankat e shkollës si maturant. Nga pasioni për kuzhinën që në vogëli, ai ka zgjedhur të studiojë në degën Hoteleri-Turizëm, në profilin Kuzhinë-Pastiçeri, por edhe sot pas tre vitesh i qëndron fort […]

Ndiq atë që ti beson…

Foto 1- Sadete

  “Kur beson fort tek vetja jote, edhe pse je “i ri”, ti mund t’ia dalësh,” – këto janë fjalët e Sadetes. Ajo sot është një nga drejtueset vullnetare të grupeve të të rinjve në Dibër, gjë që e bën prej 6 vitesh. Angazhimin në këtë grup e nisi si një nga të rinjtë e përfshirë […]

Puna dhe e ardhmja ime në Shqipëri

Photo of Fatjon

Fatjoni është punësuar si ndihmës-elektriçist në një kompani private në #Kurbin. Pak nga pak situata ka filluar të ndryshojë për mirë. Pas rikthimit nga Gjermania, e pas vështirësive të shtuara ekonomike veçanërisht pas dy emergjencave si tërmeti dhe pandemia COVID-19, familja e më së shumti fëmijët nuk e patën të lehtë ripërshtatjen në Shqipëri. Krahas […]