Reporteri

Reporteri

You are here

Reporteri është blogu ku të rinjtë nga zona dhe komunitete të ndryshme të Shqipërisë ndajnë mendime dhe sjellin në vëmendje çështje që i shqetësojnë.Ata jetojnë në qytete dhe fshatra të largëta të Shqipërisë, por janë të bashkuar në qëllimet e tyre.


Përmes shkrimeve dhe fotove të ndryshme, ata na njohin me Shqipërinë e tyre; me nevojat dhe shqetësimet që kanë adoleshentët dhe të rinjtë. Nuk janë ende profesionistë, por janë të vërtetë dhe përcjellin shumë energji e pasion përmes shkrimeve të tyre që na bëjnë të shohim realitetin me sytë e të rinjve. Gazetarët e mirënjohur Fatos Baxhaku, Monika Stafa, Elira Canga, Armand Mero dhe jo vetëm kanë qenë disa prej trajnuesve të të rinjve.Nga Stelina, Lezhë: "Shkolla..."

4/ 07/ 2018

Kjo histori nuk fillon sot, por shumë vite më parë. Aty kanë marrë dije shumë breza që janë ulur në bankat e kësaj shkolle dhe të gjithë kanë kaluar të njëjtin problem. Kanë kaluar afërsisht rreth 60 vite dhe asnjë zgjidhje.

Më Shumë

Nga Xhesika, Tiranë/ "Ëndrrat përballë realitetit"

3/ 07/ 2018

Pamundësia për të blerë librat nuk ia shuajnë dëshiren e madhe Entelës për të studiuar dhe për të shkuar në universitet. Entela Imeri është një vajzë 15 vjeçare që jeton në qytetin e Bathores me prindërit dhe dy motrat.

Më Shumë

Nga Kristina, Librazhd: "Bullizmi mbi mua"

3/ 07/ 2018

Si çdo ditë, i ulur në fund të klasës me frikën se nga çasti në çast mund t’i vijë ndonjë ofendim apo goditje pa kurrfarë arsye. I tillë është rasti i 14 vjeçarit me inicialet D.K, i cili ka qenë pre e fenomenit të Bullizmit. Ai rrëfen për historinë e tij që në momentin që kur jeta i merr një rrjedhë krejt ndryshe.

Më Shumë

Nga Vekisa, Dibër: "Fshati dhe qyteti i ndryshëm, adoleshentët të barabartë !"

29/ 06/ 2018

Të ndryshëm, por të barabartë! Vazhdimisht në komunitetin tonë ndarjet që vijnë si pasojë e origjinës kanë qenë të pranishme. Adoleshentët si pjesa më e ndjeshme e reagimeve shoqërore vuajnë nga përceptimet e vrazhda, të cilat qëndrojnë boshe përballë vlerave që ata mbartin si individë. Prandaj e shtojmë si të nevojshme pyetjen: “A duhet të ndikojë mjedisi banues në diferencat shoqërore?”

Më Shumë

Nga Klea & Antonela, Elbasan/ "Trishtim dhe gëzim"

29/ 06/ 2018

Ngjarjet në këtë vend të vogël nuk kanë fund. Edhe pse një fshat i thjeshtë me pak banorë, ata bëjnë gjithçka për njëri-tjetrin. Ndodhemi në një nga fshatrat e Elbasanit.

Më Shumë

Shkrim nga Debora, Tiranë: "Pa dhunë"

29/ 06/ 2018

Një grua rreth të tridhjetave, ndan me ne kujtimet e saj të fëmijërisë. Sot, nënë e një vajze të vogël, ndan shqetësimet prindërore duke reflektuar rreth mënyrës së edukimit të së saj në vegjëli.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Leonora
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Sara
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Elvani
Librazhd

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni