Fuqizimi i fermerëve, të rinjve dhe komuniteteve në Librazhd/ Rezultatet e projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qendrueshme zhvillimi për të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd”

Fermerët, të rinjtë dhe komunitetet në Librazhd kanë hedhur hapa të qendrueshëm në rritjen e prodhimit dhe cilësisë së produkteve lokale, si dhe kanë rritur kapacitetet për të filluar aktivitete ekonomike që gjenerojnë të ardhura për familjet e tyre. Gjatë 28 muajve të fundit, në kuadër të projektit “Jo drogë! Pikë Grumbullimi! Një alternativë e qendrueshme […]

Qendra “Fuqizojmë Komunitetin”, shërbime sociale të integruara për komunitetet vulnerabël në Kurbin

Në Kurbin, prej 3 muajsh ka nisur një rrugëtim transformues për komunitetet lokale, me vënien në funksion të Qendrës “Fuqizojmë Komunitetin”. Falë shërbimeve sociale të integruara dhe aktiviteteve të ndryshme për fëmijët, adoleshentët, të rinjtë, si dhe grupet në nevojë të prekura nga përjashtimi social, diskriminimi apo abuzimi, Qendra “Fuqizojmë Komunitetin” Kurbin synon të nxisë […]

Fuqizimi i të rinjve për sipërmarrje biznesi në komunitetet ku ata jetojnë

Të rinjtë kanë nevojë të mbështeten për të zhvilluar aftësi të buta dhe të inkurajohen të ndërmarrin nisma të reja në komunitetet e tyre. Në një trajnim treditor, 17 të rinj nga Librazhdi kanë mësuar se si të hartojnë një plan biznesi dhe të nxisin idetë inovative për sipërmarrje biznesi në zonën ku ata banojnë. […]

“Fuqizojmë Komunitetin”, aktivitete kundër dhunës me bazë gjinore në Kurbin

Me sloganin “Investo për të parandaluar dhunën ndaj grave dhe vajzave”, Qendra “Fuqizojmë Komunitetin” në Kurbin ka zhvilluar një sërë aktivitetesh ndërgjegjësuese kundër dhunës me bazë gjinore. Nën mikpritjen e kryebashkiakes Majlinda Shqalsi Cara dhe duke bërë së bashku Zv/Ministren e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Denada Seferi, Zëvendës Shefen në detyrë të Misionit të SHBA-së […]

Ruajtja e biodiversitetit në Korab-Koritnik dhe Shebenik, World Vision Albania firmos fazën e dytë të projektit me Prespa Ohrid Nature Trust

Pas zbatimit me sukses në zonën e Dibrës të projektit 1 vjeçar “Përmirësimi i jetesës përmes ruajtjes së biodiversitetit të parkut natyror Korab-Koritnik”, drejtoresha ekzekutive e World Vision Albania, Eljona Elmazi dhe drejtoresha ekzekutive e Prespa Ohrid Nature Trust – PONT, Mirjam de Koning firmosën fazën e dytë të këtij bashkëpunimi për 3 vitet në […]

Qendra e Fuqizimit të Komunitetit Kurbin, mbështetje grupeve në nevojë

Nëpërmjet programit “Fuqizojmë Komunitetin” (ICR), të financuar nga USAID Albania dhe zbatuar nga UNDP Albania në partneritet me World Vision Albania, ka nisur puna për ngritjen e Qendrës për Fuqizimin e Komunitetit në Kurbin. Kjo qendër do të mbështesë grupet në nevojë të prekura nga përjashtimi social, diskriminimi, konflikti apo abuzimi. Ndërkohë, në kuadër të […]

Adresa e fundit: Tirana! Pas kthimit nga emigracioni, Fatjoni nis biznesin e tij

Në Tiranë janë hapur me dhjetëra zyra postare private. Në njërën prej tyre punon edhe Fatjoni. Ai është gjithë ditën në lëvizje dhe asnjëherë nuk e gjen në një vend të caktuar. Me aq punë sa ka, një gjë është e sigurt; njerëzit gjithmonë e më tepër po blejnë produkte online që kanë nevojë për […]

Fatma, që më në fund fatin e bën vetë

Pas rikthmit nga Gjermania, Fatma kuptoi që puna është jo vetëm një mjet për të mbajtur familjen, por dhe terapi. Punën që ka aktualisht dhe të cilën ajo e dashuron, ia ka gjetur World Vision Shqipëri, falë programit RE-In-VEST që ka si synim t’u japë dorën të rikthyerve nga emigracioni, që të mund të ri-integrohen, […]