Aftësia e kufizuar te fëmijët në Shqipëri: Prevalenca e aftësisë së kufizuar, aksesi te shërbimet dhe cilësia e shërbimeve

You are here

Postuar: 17/04/2018

 

Studimi i parë kombëtar për prevalencën e aftësisë së kufizuar tek fëmijët 2 deri 17 vjeç. 

Drejtoresha e World Vision për Ballkanin Perëndimor, Eljona Boçe Elmazi tha se ky studim shënon një kthesë të rëndësishme dhe një risi në fushën e studimit të aftësisë së kufizuar te fëmijët në Shqipëri. Ai ndan dy epoka nga njëra-tjetra: atë të vlerësimit mjekësor dhe atë aktualen të vlerësimit biopsikosocial të aftësisë së kufizuar të fëmijëve. Gjetjet në studim na vënë përpara përgjegjësisë që të përballemi dhe të ndërhyjmë për të ndërtuar politika, shërbime, praktika e programe, veçanërisht në nivel komunitar, që do të ndryshojnë jetën e fëmijëve.

Si pjesë e strategjisë globale Premtimi Ynë 2030, World Vision përkushtohet që çdo fëmijë në situatë vulnerabiliteti, sidomos ata me aftësi të kufizuara, të kenë një jetë në plotësinë e saj.

 

Tungjatjeta.al

 
Arta
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Juliani
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Alesia
Shqipëri
Irena
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni