Lajmet e Fundit

Lajmet e Fundit

You are here

Ana, vajza që dizenjon të ardhmen

27/ 01/ 2022
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Ana është 18 vjeçe dhe studion në vitin e katërt në një shkollë të mesme profesionale në Korçë. Pas përfundimit të arsimit 9-vjeçar, ishin prindërit që zgjodhën që ajo të ndjekë degën Hoteleri-Turizëm, por Ana po e “dizenjon” vetë të ardhmen. Asaj i pëlqen turizmi dhe mundësitë që ofron ky sektor në Shqipëri, por së fundi për të është çelur një dritare e re.

Më Shumë

Sipërmarrja në dorën e një gruaje

21/ 01/ 2022

“Në dy vite e kam dyfishuar sipërfaqen e serës dhe aty mbjell perime tre herë në vit. Këto sera janë burimi kryesor i të ardhurave në familjen time.”- thotë Edlira nga Cërriku. 

Më Shumë

Ivana, fermerja një model frymëzimi për çdo vajzë dhe grua

14/ 01/ 2022
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Për Ivanën, netët janë shumë të shkurtra. Drita e parë e mëngjesit e gjen atë në punë. Herë duke ushqyer bagëtitë, e herë duke punuar tokën. Zgjohet pa aguar, ndërsa mesnatën e pret shpesh ende në këmbë, duke mbyllur punët e shtëpisë.

Këto janë punë të përditshme për fermeren nga Maliqi që i sjellin gëzim dhe të ardhura të bollshme për familjen.

Më Shumë

Dora e shtrirë tek ëndrra

13/ 01/ 2022
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Anxhelon të gjithë e thërrasin Engjëll. 12-vjeçari dibran shkon në klasën e tretë. Mësuesit e tij thonë se ai është fëmija i vetëm rom që ndjek shkollën në zonën ku jeton.

Më Shumë

Tregtia si mundësi për t’ia nisur nga e para

7/ 01/ 2022

Çiftin e bashkëshortëve Lindita dhe Miltoz e gjeni çdo ditë në tregun e Kurbinit, duke shitur fruta – perime të stinës, ndërsa në sezone të caktuara në stendën e tyre tregtojnë edhe lule të freskëta. Me një mirësjellje të rrallë dhe gjithmonë të buzëqeshur, ata presin çdo ditë klientët e tyre në treg. Por jeta e Linditës dhe Miltozit nuk ka qënë gjithnjë aq e lehtë. 

Më Shumë

Deklaratë për shtyp - Festivali i Rinisë 2021

30/ 09/ 2021

Vetëm 4% e të rinjve 12-18 vjeç në Shqipëri kanë aftësitë e nevojshme për t’u punësuar

 

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Emiljano
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Selma
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Ardiani
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Arta
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Alesia
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
 • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
  P.O.Box 1725, Tirana, Albania
 • Tel: +355 4 2419601
 • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni