RE-IN-VEST - “Riintegrimi i të kthyerve nga emigracioni dhe investimi për ta në Shqipëri”.

You are here

Postuar: 17/03/2022

Kthimi i emigrantëve në vendin e origjinës shoqërohet shpesh me shumë sfida që mund të pengojnë riintegrimin socio-ekonomik.

Për të lehtësuar riintegrimin e të kthyerve në Shqipëri, World Vision Albania dhe Fondacioni Fryma e Dashurisë - Diakonia Agapes, janë duke zbatuar projektin: “Riintegrimi i të kthyerve nga emigracioni dhe investimi për ta në Shqipëri”.

Përpjekjet e tyre përqëndrohen në kontributin në rritjen e të ardhurave nëpërmjet fuqizimit social-ekonomik të të kthyerve në 10 bashkitë e Shqipërisë (Belsh, Cerrik, Përrenjas, Kamëz, Korçë, Maliq, Kurbin, Mirditë dhe Vlorë dhe Tiranë). Qendra Shqiptare për Kërkime Ekonomike, në kuadër të këtij projekti, ka evidentuar 20 raste të suksesit dhe praktikave më të mira të të kthyerve dhe riintegrimit të tyre në shoqëri.

Tungjatjeta.al

 
Klajdi
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Juliani
Librazhd
Emanueli
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Soni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni