Grante

Grante

You are here

TË RINJTË PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË SHQIPËRI

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (EIDHR)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 06/2018 - 09/2021
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me South East European Youth Network (SEEYN)

RIINTEGRIMI I TË KTHYERVE NGA EMIGRACIONI DHE INVESTIMI PËR TA NË SHQIPËRI – PROGRAMI REINVEST II

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) përmes Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut (EIDHR)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 11/2020 - 03/2023
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Fondacionin “Fryma e Dashurisë - Diakonia Agapes (FSoLDA)

PËRGJIGJE GJITHËPËRFSHIRËSE NDAJ COVID19 PËR FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA DHE FAMILJET E TYRE NË SHQIPËRI

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) nëpermjet Instrumentit për asistencë para- anëtarësimit (IPA II)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 11/2020 - 11/2021
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

RRUGËT E ZHVILLIMIT TË KARRIERËS: PËRGATITJA E TË RINJVE NGA SHQIPËRIA DHE MALI I ZI PËR MUNDËSI KARRIERE NË SEKTORIN E TURIZMIT

 • Donatori: Delegacioni i BE-së/ Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale në Mal të Zi Në kuadër të Programit IPA për Bashkëpunim Ndërkufitar Mali i Zi- Shqipëri 2014-2020.
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 12/2020 - 09/2022
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Organizatën New Horizon, Institucionin Publik Shkolla e mesme e kombinuar “Vëllazërim Bashkim” Ulqin dhe shkollën “Hamdi Bushati” në Shkodër

"PËRMIRËSOJMË REZILIENCËN E FAMILJES NË SITUATA EMERGJENTE"

 • Donatori: UNDP Albania
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 01/2021 – 07/2022
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

TË RINJTË E LEZHËS SI AMBASADORË KYÇ QË PROMOVOJNË QËNDRUESHËRI DHE MIRËQENIE MENDORE

 • Donatori: Ambasada Britanike në Tiranë
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 1/2021 - 03/2021
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

“NDËRTIMI I REZILIENCËS DHE AFTËSIVE PËR REDUKTIMIN E RISKUT NDAJ FATKEQËSIVE (RRF) NËPËRMJET ANGAZHIMIT TË SHKOLLËS DHE KOMUNITETIT”

 • Donatori: UNICEF Albania
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 04/2021 - 12/2021
 • Partnerët në zbatim: Projekti zbatohet vetëm nga World Vision Albania

NJË ALTERNATIVË ZHVILLIMI E QËNDRUESHME PËR TË RINJTË DHE KOMUNITETET NË LIBRAZHD

 • Donatori: Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri (IPA2018)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 10/2021 – 02/2024
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Bashkinë Librazhd

QENDËR KOMUNITARE PËR SHËRBIME NDAJ AFTËSISË SË KUFIZUAR - PRRENJAS

 • Donatori: Bashkimi Evropian (BE) nëpërmjet Instrumentit për asistencë para- anëtarësimit (IPA III)
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 6/2022 - 10/2024
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Bashkinë Prrenjas

PËRMIRËSIMI I JETESËS PËRMES RUATJES SË BIODIVERSITETIT TË PARKUT NATYROR KORAB-KORITNIK

 • Donatori: Prespa Ohrid Nature Trust - PONT
 • Data e fillimit/Data e përfundimit: 6/2022 - 6/2023
 • Partnerët në zbatim: World Vision Albania (WVA) në partneritet me Agritra Vizion

Buzëqeshja e Amarës

21/ 03/ 2023
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Sapo afrohesh drejt shtëpisë njëkatëshe, ku lulet e para kanë filluar të çelin e natyra të gjelbërojë, ajo që tërheq më shumë vëmendjen është buzëqeshja e Amariliz, ose siç e thërrasin të gjithë Amara. Duket sikur ajo buzëqeshje është po aq e ëmbël, e ngrohtë dhe shpresëdhënëse sa edhe vetë pranvera.

Më Shumë

Ndërhyrja që bëri të pavarur Severinon

16/ 03/ 2023
 • Autori: 
  Alfons Çupaj

Severinon e gjejmë duke luajtur me top. Ky është aktiviteti më i rëndësishëm për të gjatë kohës së lirë. Futbolli është hobi më i madh i 10-vjeçarit. Ka njohuri për të gjitha ekipet e mëdha, ndërsa lojtari i tij i preferuar është Cristiano Ronaldo. Megjithatë, pavarësisht lidhjes së fortë që ka me topin, sapo sheh Elsën, ai lë gjithçka dhe nxiton drejt saj për ta përqafuar.

Më Shumë

Shërbime të specializuara për Sofielën, largësia nuk është më një problem

28/ 02/ 2023

Sofiela nga Prrenjasi ka një lidhje të fortë me Mimozën, psikologën që çdo javë udhëton drejt shtëpisë së vogëlushes për t’i ofruar asaj terapi zhvillimi.

10- vjeçarja me aftësi të kufizuara merr çdo javë shërbim të specializuar në shtëpi dhe është një prej fëmijëve përfitues të projektit “Qendër Komunitare për shërbime ndaj aftësisë së kufizuar”.

Më Shumë

Treg i sigurt për fermerët, nis ndërtimi i Pikës së Grumbullimit në Librazhd

28/ 02/ 2023
Prej disa ditësh ka nisur puna për ndërtimin e një Pikë Grumbullimi që do t’iu vijë në ndihmë fermerëve për të garantuar treg të sigurt për produktet e tyre bujqësore. 
 
Më Shumë

Ruajtja e biodiversitetit në parkun Korab-Koritnik, takime ndërgjegjësuese në 10 fshatra

28/ 02/ 2023

71 anëtarë të komuniteteve lokale në Dibër janë bërë pjesë e takimeve ndërgjegjësuese për rëndësinë e përdorimit të qendrueshëm të burimeve natyrore dhe përfitimet që sjell ekosistemi natyror në ekonominë lokale.

Ruajtja e biodiversitetit në parkun Korab-Koritnik ndikon drejtpërdrejt në përmirësimin e jetës së banorëve, pasi parku natyror ka potencial të madh për ekonominë lokale.

Më Shumë

Shkëmbim eksperiencash mes tre bashkive për riintegrimin e të kthyerve nga emigracioni

28/ 02/ 2023

Shkëmbejmë eksperiencat, ndajmë sfidat dhe mësojmë nga praktikat e mira ndërmjet bashkive për riintegrimin e të rikthyerve nga emigracioni.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Arjani
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Arta
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Selma
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
 • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
  P.O.Box 1725, Tirana, Albania
 • Tel: +355 4 2419601
 • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni