Video - Audio

Video/Audio

You are here

Në Shqipëri: 1 në 10 fëmijë me aftësi të kufizuar

U prezantua sot studimi i parë kombëtar i prevalencës së fëmijëve me aftësi të kufizuara në Shqipëri.

Studimi tregoi se 1 në 10 fëmijë në Shqipëri, ose rreth 10%, ka të paktën një vështirësi të një shkalle të thelluar në funksionim dhe zhvillim. Ndërsa numri i fëmijëve i identifikuar nga komisionet shtetërore si fëmijë me aftësi të kufizuar është vetëm 4%.

Më Shumë

Rilindja e Roelit

Kjo video u realizua në kuadër të 20 nëntorit, Ditës Botërore të të Drejtave të Fëmijëve, dhe rrëfen historinë e Roelit, djalit me aftësi të kufizuar qe sfidoi vetveten. Falë dashurisë dhe besimit të prindërve por edhe mbështetjes së shkollës dhe komunitetit, ai sot shkon në shkollë dhe ka përkrahjen e shokëve dhe mësuesve.

Më Shumë

Bullizmi

Kjo video u realizua në kuadër të 20 nëntorit, Ditës Botërore të të Drejtave të Fëmijëve, për të ilustruar një nga problemet që ata hasin më së shumti: Bullizmin.

Më Shumë

Anjeza, një e re në shërbim të komunitetit

Kjo video u realizua në kuadër të 20 nëntorit, Ditës Botërore të të Drejtave të Fëmijëve, për të ilustruar një nga problemet që ata hasin më së shumti: mungesën e ambjenteve të përshtatshme në institucionet e arsimit.

Video ilustron edhe të rinjtë vullnetarë si Anjeza që punojnë në të mirë të komunitetit për të ndryshuar situatën.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Arta
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Fjorida
Librazhd
Emanueli
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Arjani
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni