Deklarata për Shtyp

Deklarata për Shtyp

You are here

Edicioni i 2-të i "Festivali i Rinisë për Drejtësi Sociale": Të rinjtë si partnerë për sisteme dhe struktura të drejta për fëmijët më vulnerabël

11/ 09/ 2018

Qindra të rinj nga e gjithë Shqipëria dhe Kosova do të mblidhen në Tiranë gjatë datave 11-13 shtator në Festivalin e Rinisë për Drejtësi Sociale, që organizohet për të dytin vit radhazi nga World Vision. Të rinjtë do të tregojnë përmes dëshmive jo vetëm vështirësitë me të cilat ata përballen, në familje, shkollë apo në komunitete, por edhe sesi ata ia kanë dalë që t’i kalojnë vështirësitë.

Më Shumë

“Hapësira miqësore për të mitur në kontakt apo në konflikt me ligjin”

10/ 09/ 2018

Në Shqipëri numri i të miturve që janë në kontakt dhe konflikt me ligjin, të identifikuar në Komisariatet e Tiranës ( Sipas ARSIS- Nisma për ndryshim shoqëror) është rritur 20  herë.  Në vitin 2011 janë identifikuar 46 të mitur dhe në fund të  vitit 2017, numri i tyre ka shkuar në 933.

Më Shumë

Thatësira në Afganistan, miliona jetë në rrezik

1/ 08/ 2018

Në Afganistan miliona jetë në rrezik dhe kanë nevojë për ndihmë humanitare, si pasojë e konfliktit të tejzgjatur, por edhe prej thatësirës.

Thatësira që ka përfshirë këtë vend prej Tetorit të vitit 2017, ka prekur mbi 20 provinca ku bujqësia është burimi kryesor i jetesës për thuajse 15 milion njerëz.

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

23/ 05/ 2018

23 Maj 2018 - Arsimi, Shëndetësia,  Shërbimet Sociale, nuk u përgjigjen kërkesave të  fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve jetojnë në familje të varfra. 23 Maj 2018 - Arsimi, Shëndetësia,  Shërbimet Sociale, nuk u përgjigjen kërkesave të  fëmijëve me aftësi të kufizuara, 66% e të cilëve jetojnë në familje të varfra. 

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

15/ 05/ 2018

Hap i rëndësishëm drejt forcimit të sistemit të mbrojtjes së fëmijëve

Tiranë, 15 Maj 2018 - World Vision, UNICEF, OSBE, Save the Children dhe Terre des hommes nënshkruan sot një Marrëveshje Bashkëpunimi për të koordinuar përpjekjet e tyre me qëllim forcimin e sistemit të mbrojtjes së fëmijëve në nivel qendror dhe lokal.

Më Shumë

Deklaratë për shtyp

26/ 03/ 2018

6.2%  e popullsisë me Aftësi të Kufizuar - Vështirësi në përfitimin e shërbimeve publike.

Më Shumë

Pages

Tungjatjeta.al

 
Leonora
Shqipëri
Sara
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Alesia
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Donaldi
Shqipëri
Irena
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Ardiani
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Emiljano
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Ana
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Marigleni
Shqipëri
Bruna
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni