Manual në ndihmë të stafit psiko-social për të mbështetur mirëqenien mendore të fëmijëve në shkolla

You are here

Postuar: 27/11/2021

Çfarë është një ngjarje traumatike? Fatkeqësitë, epidemitë, pandmemia! Cilat janë pasojat që shkaktojnë te fëmijët dhe si t’i njohim e t’i trajtojmë ato?

Të gjitha këto informacione vijnë të shtjelluara nga profesionistë të fushës në këtë manual në ndihmë të shërbimit psiko-social shkollor për të mbështetur mirëqënien mendore të fëmijëve në shkolla.

Duke kombinuar aspektet teorike me ushrime dhe lojra praktike , ky manual vjen në ndihmë të komunitetit shkollor se si me njohuritë, aftësitë dhe materialet e duhura shkolla mund të kthehet në një ambient më cilësor që mbështet fëmijët dhe të rinjtë t’i kthehen normalitetit gradualisht pas situatave të emergjencës ose traumave të ndryshme.  

Në një kontekst emergjence por dhe më pas, përveç aspektit të shëndetit fizik, shëndeti mendor është po aq i rëndësishëm e sidomos për fëmijët dhe adoleshentët. Pas dy situatave emergjente që vendi ynë eshte ende duke kaluar, në sfidat që tërmeti dhe pandemia kanë lënë pas, në kuadër të projektit “Ndërtimi i reziliencës dhe aftësive për Reduktimin e Riskut ndaj Fatkeqësive (RRF) nëpërmjet angazhimit të shkollës dhe komunitetit”, ky manual u hartua me synim që t’i vijë në ndihmë gjithë sistemit arsimor në Shqipëri. 

Ky projekt mbështetet nga UNICEF Albania, #SDGAccelerationFund, nëpërmjet financimit të qeverisë holandeze dhe zbatohet nga World Vision Albania, në koordinim me Ministrinë e Arsimit dhe Sportit dhe Agjencinë Kombëtare të Mbrojtjes Civile.

 

#resilience #buildingbackbetter #childrenandadolescentsactivism #DRR4Schools

 

 

Tungjatjeta.al

 
Donaldi
Shqipëri
Altin
Shqipëri
Bruna
Shqipëri
Selma
Shqipëri
Elvani
Librazhd
Irena
Shqipëri
Gabriela
Shqipëri
Fjorida
Librazhd
Emiljano
Shqipëri
Arta
Shqipëri
Soni
Shqipëri
Oligerta
Shqipëri
Juliani
Librazhd
Ana
Shqipëri
Arjani
Shqipëri
Alesia
Shqipëri
Ardiani
Shqipëri
Klajdi
Shqipëri
Emanueli
Shqipëri
Jasmina
Shqipëri
Leonora
Shqipëri
Marigleni
Shqipëri
Sara
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Vëllezërit Manastirli”, Ndërtesa nr. 4,
    P.O.Box 1725, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: worldvisionalbania@wvi.org

empty

Na Ndiqni